Home » Splošni pogoji in Politika Zasebnosti

Splošni pogoji in Politika Zasebnosti

Splošni Pogoji Poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti kupcev spletne trgovine quadsquad.si in ponudnika izdelkov, podjetja Shakatak d.o.o.. V spletni trgovini lahko kupci naročajo izdelke, ki so na njenih straneh navedeni in so na voljo do odprodaje zalog. Pozorno preberite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo in so veljavni na vseh straneh spletne trgovine. Šteje se, da se z vsakim ogledom ali transakcijo, opravljeno v spletni trgovini, v celoti strinjate s splošnimi pogoji. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne nadaljujete z ogledom ali nakupom. Splošni pogoji veljajo od 1.12.2015.

Načini plačila


Nudimo naslednje načine plačevanja:

  • Po predračunu – nakazilo na naš transakcijski račun: za višino provizije vprašajte pri banki ali pošti, preko katere boste izvedli plačilo. Naročilo po predračunu velja 5 delovnih dni. V kolikor va roku 5 delovnih dni plačilo s strani kupca ni bilo izvedeno, smatramo, da kupec od naročila odstopa in artikle vrnemo v prodajo, naročilo pa storniramo;
  • Po povzetju: dodaten strošek za kupca ne nastane saj je vštet v poštnini – pošiljamo preko GLS

    Vse cene v spletni trgovini quadsquad.si so izražene v evrih (€) in že vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Veljajo v primeru zgoraj navedenih načinov plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub rednemu posodabljanju podatkov se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru vas bomo o tem obvestili pisno, po elektronski pošti in vam ponudili rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik z elektronskim sporočilom potrdi naročilo. Od tega trenutka naprej so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Ponudnik kupcu izda račun z vsemi postavkami in navodili, kako odstopiti od pogodbe in izdelke vrniti če je to potrebno in mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov in sporočiti morebitne napake na računu v roku 8 dni od prejema. Kasneje pritožb zoper pravilnost izdanih računov ne sprejemamo.

Cene ne vsebujejo stroška dostave in veljajo v spletni trgovini.

Postopek nakupa

1. Naročilo sprejeto. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo obdelano. Ponudnik naročilo pregleda, preveri ali so naročeni izdelki dobavljivi in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku ne more dobaviti izdelkov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker blago ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobavljenega blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi.

3. Poslano. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Preklic naročila


V primeru, da se odločite za preklic naročila, nas morate o tem v roku 6 ur od prejema potrditve naročila obvestiti na telefonsko številko041 709 113 ali preko e-maila [email protected]. Če se zgodi, da je naročilo že poslano, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Varstvo osebnih podatkov


Kot upravitelj spletne strani se podjetje Shakatak d.o.o., zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov.  V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov smo zavezani k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnikov. Z nedoločen čas hranimo vse IP naslove obiskovalcev, pri registriranih uporabnikih pa še: ime, priimek, kontaktni telefon, e-naslov, primarni naslov in naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije. Podatki ne bodo pod nobenim pogojem posredovani nepooblaščenim osebam, razen podatkov, potrebnih za dostavo.

Za varnost podatkov je prav tako odgovoren uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Vračilo blaga

V kolikor z naročenimi izdelki niste zadovoljni imate pravico v roku 14 dni od prevzema blaga pisno odstopiti od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti vrnjeni najkasneje v roku 30 dni od odstopa od pogodbe, in sicer na naslov: Shakatak d.o.o., Prušnikova 38, 1210 Ljubljana. Stroške vračila krije kupec. Odstop od pogodbe mora biti vedno podan pisno.

Pred vračilom izdelkov nas prosimo obvestite na elektronski naslov, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Pri vračilu morajo biti izdelki nepoškodovani in v originalni embalaži, z vsemi morebitnimi dodatki. Pri vračilu obvezno priložite originalen račun, osebne podatke in številko transakcijskega računa, kamor želite, da vrnemo kupnino. Vračilo kupnine se vrne na transakcijski račun kupca najkasneje v 30 dneh po prejemu vrnjenih izdelkov, lahko pa se znesek kupnine šteje kot dobropis pri naslednjem nakupu. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.  Za blago, ki je  poškodovano, umazano, brez originalne embalaže, kjer je le-ta poškodovana ali  kjer so vidne sledi uporabe, si pridržujemo pravico, da vračilo zavrnemo ali pa zaračunamo odškodnino za povračilo v prvotno stanje oz. čiščenje. V tem primeru lahko zaračunamo odškodnino v višini 30% vrednosti blaga. Kjer je embalaža sestavni del izdelka, jo je potrebno prav tako vrniti v takem stanju, kot je bila ob prejetju artikla, torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini.

V primeru odstopa od pogodbe, kjer je bila uporabljena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ne vrnejo (vrne se vplačan znesek). V primeru odstopa od pogodbe, kjer je bil kot plačilno sredstvo uporabljen darilni bon, se ta vrne v celoti na kupčev transakcijski račun oz. se zamenja za drug izdelek.

Fotografije in opisi izdelkov


Trudimo zagotoviti čim bolj natančne fotografije in opise izdelkov. Kljub temu je potrebno vse fotografije in opise jemati kot simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti izdelka.

Stvarna napaka


O stvarni napaki govorimo, kadar izdelek nima lastnosti, ki omogočajo njegovo normalno uporabo, kadar se kupcu izroči izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen, če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila, kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana in če izdelek nima lastnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

E-darilni boni quadsquad.si


E-darilni bon izda podjetje Shakatak d.o.o. na podlagi plačila. Kupite ga v spletni trgovini in velja kot plačilno sredstvo le v spletni trgovini quadsquad.si. V ta nemen vpišete v ponujeno polje kodo bona. Bon je prenosljiv na drugo osebo. Rok veljavnosti je 6 mesecev od dneva nakupa in je unovčljiv v celotnem znesku. Bon je mogoče vnovčiti le enkrat. Obdarovanec prejme kodo darilnega bona po elektronski pošti. V primeru, da je višina nakupa višja od zneska na darilnem bonu, mora kupec razliko doplačati, če pa je znesek nakupa nižji, razlike ne vračamo. Menjava darilnega bona za gotovino ni možna.

Koda kupona za popust (promocijska koda)


Koda kupona za popust je beseda ali besedna zveza, ki prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno kodo najdete v naši spletni trgovini,na naši Facebook strani, v oglasnem sporočilu, e-obvestilih ali v drugih medijih.

Kodo kupona za popust vpišete v “košarici” v s tem da izberete (pred zaključkom nakupa) gumb “Želim uporabiti kodo kupona”, v vnosno polje vpišete kodo in pritisnete gumb “Uporabite kupon”.

Popust je odvisen od kode kupona in se razlikuje glede na kodo.

Akcije


Akcije se ne združujejo. Pri posameznem nakupu lahko izkoristite ugodnost ene akcije. Akcije so časovno omejene in veljajo do razprodaje zalog, razen, če ni drugače napisano na spletni strani ali Facebook profilu.

Obveza odgovornosti


Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov o izdelkih, ki jih ponuja na svojih straneh. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Mnenja, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva, bo ponudnik izbrisal. Ne odgovarjamo za informacije v mnenjih in se odvezujemo kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Pred objavo negativnega mnenja vas prosimo, da se najprej obrnete na nas in šele nato podajate negativno mnenje.

Pridržujemo si pravico, da pogoje poslovanja kadarkoli in na kakršenkoli način spremenimo, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina, vsi podatki v njej, slike artiklov, grafični in video elementi so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno uporabljati ali reproducirati brez pisnega soglasja. Logotip quadsquad.si je v lasti ponudnika spletne prodajane.

Pritožbe


Podjetje Shakatak d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Pritožbe sprejemamo pisno na [email protected] in jih obravnavamo zaupno.

Obveščanje in e-novice


Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih v spletni trgovini, novostih o ponudbi ter promocijskih akcijah. Ponudnik se zavezuje, da e-naslova ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

Kontakt

Ekipa quadsquad.si se trudi, da bi bilo nakupovanje preko naše spletne trgovine prijetno, pregledno in enostavno. Včasih se zgodi, da je kakšen podatek nejasen, ali pa vas o posameznem izdelku zanima več, kot je napisano v opisu izdelka.

Kontaktirate nas lahko:

  • preko elektronske pošte [email protected] ali
  • preko telefona 041 709 113 vsak delovnik med 8.00 in 18.00 uro

    Želimo vam obilico zabave pri nakupovanju !

Varstvo Podatkov

Zasebnost in piškotki

Lastnik spletne trgovine zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila ter pošiljanje morebitnega reklamnega gradiva. Ponudnik jamči, da podatki uporabnikov ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri naročilu si pridržujemo pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Uporabnik spletne trgovine z izvedeno registracijo dovoljuje ponudniku zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih uporabnik vnese ob uporabi spletne trgovine. Vsi podatki, ki jih hranimo so namenjeni le poslovanju med nami in uporabnikom in ne bodo nikoli posredovani tretji osebi.

quadsquad.si zbira in hrani za potrebe poslovanja naslednje podatke o svojih uporabnikih:

  • ime, priimek ter fizične naslove, ki jih uporabnik vnese za dostavo naročenih artiklov,
  • e-poštni naslov, (služi hkrati kot uporabniško ime za prijavo v sistem),
  • telefonsko številko, (za kontakt v primeru težav z naročili)
  • geslo (enkriptirano s skrivnim ključem),
  • podatke o naročilih, vračilih in transakcijah,
  • ter kakršnekoli druge podatke, ki jih uporabniki sami vnesejo v sistem ob uporabi spletne trgovine.
    Zaradi zagotavljanja varnosti se zbirajo tudi IP naslovi, s katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine. S strani trgovine se uporabnikom dodelijujejo začasni sejni piškotki, trajni piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov uporabnika.

Splošno o piškotkih (cookies)

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah, ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij.

Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Vrste piškotkov

Začasni ali sejni piškotki (session cookies) »živijo« od trenutka, ko uporabnik odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, za večjo varnost pri spletnem bančništvu, itd. Ker so taki piškotki shranjeni za krajši čas, je njihova invazivnost za zasebnost uporabnika lahko manjša.

Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) pa ostanejo shranjeni, tudi ko uporabnik zapre brskalnik in zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo npr. za shranjevanje informacij o registraciji, nastavitvah jezika strani, itd., pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

Lastni piškotki (1st party cookies) so s spletnega mesta, ki si ga uporabnik ogleduje, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto.

Drugi piškotki (3rd party cookies) izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spleteni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih produktov. Taki piškotki predstavljajo večji poseg v zasebnost uporabnika.

157. člen ZEKom-1 določa izjeme, pri katerih lahko upravljavec spletne strani uporablja piškotke, ne da bi od uporabnika vnaprej pridobil soglasje za uporabo.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na quadsquad.si

  • Lastne sejne piškotke (PHPSESSID), ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd.
  • Lastne sejne piškotke (PHPSESSID)  za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam, kot so nastavitve jezika ali način razvrščanja rezultatov/vsebine, ipd

    V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico«, recimo razvrsti izdelke v kategoriji po določeni lastnosti, ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo.

Piškotki iz spletnega mesta quadsquad.si trajajo le čas ene seje, torej od trenutka ko vstopite na spletno mesto, do trenutka ko ga zaprete. Upravljalec piškotkov na quadsquad.si je Shakatak d.o.o., Prušnikova 38, 1210 Ljubljana. Več o piškotkih si lahko preberete na spletni strani Informacijskega pooblaščenca https://www.ip-rs.si/